Category 100-150 kr

Fars dag på söndag – några billiga presenttips

På söndag är det Fars dag. Visst är det kul med en extra dag att få uppvakta sina föräldrar – och det behöver inte bli en dyr historia! Det som är jättebra med fars dag, mors dag och namnsdagar är att de är små extrahärliga dagar som bara kräver det där lilla extra till skillnad från Julafton och födelsedagar. Så för detta års fars dag hittar ni här lite tips på presenter under 100 lappen!

  1. Strumpor från Happy Socks. Ja det här är ju en megaklassiker men som en vän till mig sa ”Det är ju kul med lite fina strumpor istället för gamla urtvättade”. Helt rätt tycker jag. Det här är supersköna kvalitetsstrumpor för 80 kr per par.
  2. Vermouth. Det här är en sällan nämnd alkoholdryck som tycks falla bort i vimlet av all Whiskey och Cognac...
Read More

Ett roligare sätt att ge biobiljetter

Det är helt otroligt att bio idag kostar mellan 120-150 kr, det som brukade kosta under 100kr. Inflation förstås men kanske beror det på all illegal nedladdning? Hur som helst tycker jag att det här är en toppenpresent att ge bort när du har svårt att komma på något.

Personen du ger den till kan välja själv vad hen vill och när hen vill gå på bio. En biobiljett går hem både hos män och kvinnor och du bestämmer själv hur mycket pengar du vill sätta in på kortet (minimibelopp är 100 kr). Det är busenkelt att köpa hos SF och du får välja bland sex olika motiv.

Om du vill göra presenten lite extra speciell kan du i paketet också lägga ner några filmrecensioner så att presentmottagaren får lite tips på bra film just nu. Gör så här:

  1. Gå till SF...
Read More

Hemgjord ostbricka

Säg den som inte blir glad av ett gäng goda ostar och ett gott vin? När du komponerar din egen ostbricka kan du låta fantasin flöda fritt, både vad gäller sortimentet av ostar och urvalet av tillbehör. Vet du att mottagaren älskar en specifik typ av ost, så kan du ju lugnt andas ut och köpa ett lass av just den sorten. Har du mindre koll? Gå till ostdisken och botanisera, de flesta blir faktiskt glada av att få testa på många olika sorter och ha chansen att upptäcka nya favoriter.

Fråga gärna på Systembolaget efter vilka viner som kan passa till just ost. De har ofta många bra tips och hjälper dig gärna med att matcha dryckesval till de ostar du valt ut...

Read More

Presentbox med doftljus

presentlåda med doftljusÄr den tänkta mottagaren till din gåva en person som gillar att ha det fint och mysigt omkring sig? Eller är det tvärtom någon som bara skulle må bra av att höja stämningsgraden några snäpp? Oavsett vilket är doftljus en kanonbra present. Ljusen ger omedelbart en varmare och mer hemtrevlig atmosfär, som får både mottagaren och dig på bra humör. När ett levande ljus tänds blir vi människor automatiskt lugnare och går ned i varv, och med just doftljus sker detta mycket tack vare att vårt doftsinne kopplas på och fyller oss med sinnliga intryck.

Denna Collection box från I Love… kostar bara 115 kr, och innehåller 6 små naggande goda doftljus med olika frestande parfymer...

Read More

En CC-cream

cc cream från lykoVem har väl missat de senaste årens nyhetsboom på skönhetssidan, med en fullkomlig explosion i utbudet av BB-creams? BB-creamen åstadkom en revolution vad gällde kombinationen av hudvård och makeup, då den på ett helt nytt sätt hade både vårdande och täckande egenskaper. Det dröjde inte länge innan en ny generation krämer kom i antågande: CC-creamen.

CC står för Color Correcting, och har som namnet antyder färgkorrigerande egenskaper. Med andra ord, har du bekymmer med en hy som lätt blir rödflammig eller kanske tråkigt grå, så finns det en CC-cream som löser problemet åt dig. Just denna variant från Lumene har en superskön konsistens och ger ett nästan photoshoppat resultat. Krämen får samtidigt näring och fukt tack vare nordiska lingon...

Read More

En lite lyxigare hårinpackning

toni-guy-harinpackningMånga kvinnor, och en hel del män också för den delen, har stora mängder skönhetsprodukter hemma. Eftersom det är förbrukningsvaror så unnar man sig förmodligen sällan att köpa något mer än det mest behövliga och användbara, från märken som är “helt ok”. Det är dock oftast skillnad på märken och märken, och de lite dyrare är ofta lite bättre. Eller så känns de mycket bättre för att man vet om att de är dyra!

Hursomhelst, det finns en del produkter som man kanske inte vanligtvis köper men som blir desto mer uppskattade om man får och då framförallt lite lyxigare produkter av ens vanliga skönhetsprodukter.

Ett exempel på detta är en Toni & Guy hårinpackning (reconstruction mask) som man kan köpa på Lyko.se för 108 kr...

Read More

Biljetter till något trevligt att göra tillsammans

biljetterEn av de finaste presenterna man kan ge är tid med varandra. Att boka en tid där du och mottagaren verkligen kan, och hinner, umgås kan vara helt obetalbart i en värld där ingen har tid med något! Det behöver inte kosta så mycket heller.

Bjud personen på en eftermiddag med en kombination av fika, promenad och sen någon trevlig upplevelse, tex:

  • Bio
  • Museum
  • Billig amatörkonsert eller teater

Det finns många saker man kan göra som är gratis, se tex www.gratisnojen.se, så det behöver inte ens kosta något. Det viktigast är som sagt att ni gör något tillsammans. Det skapar också gemensamma minnen vilket knyter starkare band emellan er.

Read More

Ett äldre populärt TV-spel

halo 3 xboxTV-spel som var otroligt populära för 2-3 år sedan har inte blivit sämre sedan dess. Det är inte heta längre och nyare spel har såklart en annan dragningskraft, men spelen i sig är minst lika roliga idag som de var när de kom. Därför är ett äldre TV-spel, som i detta fall Halo 3, en bra present till någon som kanske inte är totalt insnöad på TV-spel men som ändå har en konsol eller PC. De som är väldigt engagerade i sitt TV-spelande kommer kanske att titta lite snett på ett gammalt spel men för många andra kan det vara ett bra och billigt alternativt. Man kan också köpa dem begagnade från tex GameStop.

Just Halo 3 kostar 149 kr på CDon.com (oanvänt).

Read More

Gör en supersnygg designlampa

Ingen har väl missat de vackra lampor gjorda av papperssnöre, som pryder snart sagt varenda hotellobby och inredningsbutik idag? Att göra en egen och ge bort i present kommer definitivt bli uppskattat, framför allt då lampans look är något som passar in i de allra flesta interiörer.

Börja med att blanda till en sats tapetklister. Är du extra pysslig kan du välja att koka till ditt eget med hjälp av potatismjöl, socker och vatten, men känner du pulsen stiga vid blotta tanken kan du precis lika gärna köpa färdigt. Ta sedan en gym- eller badboll, cirka 30-50 cm i diameter. Använd platt papperssnöre i den färg du själv föredrar, och linda huller om buller runt omkring bollen...

Read More