Category Upplevelser

En dag i naturen

Det är lätt att fastna i tankesättet att en lyckad och bra present måste kosta pengar. Det här är något vi behöver frigöra oss från, eftersom det givetvis inte finns något samband mellan ”spenderade kronor” och ”uppskattning för present”. Det här vet redan alla som kanske köpt en riktigt dyr gåva men sett mottagarens ljumna reaktion, eller omvänt: observerat hur glad en mor- eller farförälder blivit för ett barnbarns egenhändigt ritade teckning. Med andra ord går det att komma riktigt billigt undan med presenter, och samtidigt ge bort något som faktiskt gör mottagaren glad på riktigt. 

Ett riktigt bra tips på en sådan budgetvänlig present är att ge bort ett presentkort på en gemensam dag ute i naturen. ”Va?” tänker kanske du...

Read More

Ett roligare sätt att ge biobiljetter

Det är helt otroligt att bio idag kostar mellan 120-150 kr, det som brukade kosta under 100kr. Inflation förstås men kanske beror det på all illegal nedladdning? Hur som helst tycker jag att det här är en toppenpresent att ge bort när du har svårt att komma på något.

Personen du ger den till kan välja själv vad hen vill och när hen vill gå på bio. En biobiljett går hem både hos män och kvinnor och du bestämmer själv hur mycket pengar du vill sätta in på kortet (minimibelopp är 100 kr). Det är busenkelt att köpa hos SF och du får välja bland sex olika motiv.

Om du vill göra presenten lite extra speciell kan du i paketet också lägga ner några filmrecensioner så att presentmottagaren får lite tips på bra film just nu. Gör så här:

  1. Gå till SF...
Read More

En snäll kidnappning

utflyktBiobiljetter och presentkort i all ära – ingenting går upp emot en upplevelse som faktiskt blir av, utan veckor av tjat och försök att synka kalendrar. Vill du bjuda din kära på en spännande stund som han eller hon sent ska glömma, satsa på en klassisk kidnappning istället! Du bestämmer själv hur upplägget ska se ut, och aktiviteten väljs förslagsvis utifrån mottagarens intressen. Är det en person som gillar fart och fläkt? Boka tid på en gocart-bana eller ett tufft träningspass som ni aldrig testat förut. Talar vi snarare om någon som vill ha lugn och ro omkring sig? Boka in er på ett närliggande spa eller kör ut er båda till närmsta tallskog för en sinnlig promenad.

Här kan du helt välja hur du vill designa din gåva, utifrån faktorer som tid och plånbok...

Read More

Biljetter till något trevligt att göra tillsammans

biljetterEn av de finaste presenterna man kan ge är tid med varandra. Att boka en tid där du och mottagaren verkligen kan, och hinner, umgås kan vara helt obetalbart i en värld där ingen har tid med något! Det behöver inte kosta så mycket heller.

Bjud personen på en eftermiddag med en kombination av fika, promenad och sen någon trevlig upplevelse, tex:

  • Bio
  • Museum
  • Billig amatörkonsert eller teater

Det finns många saker man kan göra som är gratis, se tex www.gratisnojen.se, så det behöver inte ens kosta något. Det viktigast är som sagt att ni gör något tillsammans. Det skapar också gemensamma minnen vilket knyter starkare band emellan er.

Read More

Presentkort på en fika

kaffeDet har sagts förut, men det tål att sägas igen: få presenter blir så uppskattade som ett presentkort på en upplevelse. Även om det i stunden kanske känns lite tråkigt att inte ge bort någon konkret gåva, blir de allra flesta bara lättade över att slippa bunkra på sig ännu mer prylar. Glädjen över att ha något roligt att se fram emot är också svårslagen!

Givetvis ska du ge bort något som mottagaren får göra i ditt sällskap – och vad passar då bättre än en fika? Välj ut ett trevligt café i en mysig del av staden, och bestäm vad som ska ingå i fikan. Beroende på om du tänker dig lunchmacka med efterrätt eller snarare en klassisk ”kaffe med kaka” blir ju prislappen lite annorlunda...

Read More