Category 50-100 kr

Exfolierande strumpor

exfolierande strumporDet här är en klockren present för både män och kvinnor, kanske framför allt vintertid då våra fötter tenderar att spricka upp och bli torra som fnöske. Ett vanligt förekommande problem i genren är att det under lång tid har byggts upp som förhårdnader och inlagringar av död hud, något som i sin tur ger den där raspiga ytan på våra fossingar. Oavsett om det är en spa-inspirerad gåva till din bästa väninna eller en hintande pik till din partner, så gör dessa sockor ett snabbt och effektivt jobb och ger en klart mer mjukhudad mottagare!

På så lite som två timmar utför Matrisse Paris Exfoliating Socks sin uppgift, som består i att ”peela” bort gamla döda celler från hudytan...

Read More

Sanning eller konsekvens Guld

sanning konsekvens guldAtt ge bort ett spel är en smart idé, eftersom de allra flesta har en vinnarskalle inom sig och du dessutom kan räkna med att bli hembjuden på spelkväll inom en snar framtid. Kanske är just det här spelet ingenting för de allra minsta i familjen, men i övrigt blir snart sagt alla från 16 och uppåt glada och förväntansfulla av spelets upplägg. Sanning eller konsekvens är en konkretare version av barndomens lek ”Sanning eller konka”; upplägget är detsamma och risken/chansen att få reda på snaskigheter likaså.

Spelet innehåller en kortlek med ovanligt snygg layout, och det är utifrån dessa kort en helt ny värld kan öppna sig...

Read More

En personlig scrapbook eller fotobok

scrapbook En färgglad, eller i allmänhet vacker, anteckningsbok kan man göra mycket med. Nu vet jag inte exakt vad som går in under definitionen scrapbooking men att pyssla ihop en fin bok till en vän, mamma eller syskon till födelsedagen eller som julklapp är definitivt uppskattat.

Anteckningsböcker som passar bra för detta kan man hitta i affärer som Åhléns (som fallet är med anteckningsboken i bilden, 79 kr), Panduro mm. Där kan man också ofta hitta pyssel som är fint att dekorera sin scrapbook med.

Det finns många olika saker du kan göra men här är några exempel:

 • Fina bilder och citat från barnbarnen till mormor & morfar (som i exemplet till vänster)
 • En fotobok med foton, inklistrade biljetter, citat etc från den gemensamma resan.
 • En inspirationsbok för ett mål som pers...
Read More

Något gott från chark- eller ostdisken

salami En god och superlyxig ost eller salami kan vara svindyr per kilo men om man bara köper tillräckligt mycket för en person att avnjuta kan man ändå få en bra bit för under 100 kr. För någon som älskar ost eller salamikorvar kan detta vara födelsedagens höjdpunkt – även om den kanske inte varar så länge.

Just att presenten inte varar så länge kan faktiskt vara en fördel, framförallt för de som tycker sig ha för mycket prylar och egentligen inte önskar sig något. Då är det oftast bättre att köpa något som snabbt går åt.

Denna present kan med fördel kombineras med andra delikatesser, tex en god öl, lite goda kex och kanske en tidning – men då blir det något dyrare.

Salamin på bilden är en italiensk tryffelsalami och kostar 480 kr / kg (den dyraste som fanns i ...

Read More

Hudvårdsprodukter för män

ansiktsrengöringDe flesta män kanske inte riktigt skulle tänka sig att köpa en ansiktsrengöring med scrub-effekt – hur mycket det än skulle behöva det! Det betyder dock inte att de inte skulle uppskatta att använda den. Jag menar, hur skönt är det inte att “scrubba” ansiktet lite nu och då. Det är kanske bara att de inte vill visa det öppet.

Denna present kommer förmodligen smyguppskattas mer ju hårdare mannen faktiskt är men den lär förmodligen gå hem hos en finnig femtonåring också. Du kan hitta ansiktsrengöring och liknande produkter på tex Lyko.se. Den svarta ansiktsrengöringen på bilden kostar 99 kr på Lyko.se och ser tillräckligt hård ut för att även den råbarkade mannen ska kunna ha den framme i badrummet.

Read More

Massageolja – med löfte om massage

Det billigaste man kan ge någon som present, i termer av pengar, är sin egen tid och förmåga. Det finns massor av tjänster man kan ge som present och en av de mest uppskattade är nog att få en massage av sin partner. Det är i sig en fin och romantisk present som uppskattas av de allra flesta, förutsatt att du inte är helt ovetande om hur man masserar någon. Om så är fallet kan du kanske börja med att kolla in denna gratiskurs:

Detta är dock bara första delen av många. Hursomhelst, så svårt är det faktiskt inte och mottagaren kommer att gilla det bara för att det är du som gör det, hursomhelst.

En sak man som kan vara trevligt dock är att ge något som symboliserar ditt löfte om massage...

Read More

Fin burk med hemlagad wienernougat

glasburk med wienernougat

Detta är en mycket generell present som i princip går ut på detta:

 1. Köp en fin burk – värd att spara
 2. Gör något hemlagat gott
 3. Lägg det i burken
 4. Ge bort som present

Just i detta exempel har jag köpt en burk från Åhléns och lagat hemlagad wienernougat och lagt i. Det kan förstås vara vad som helst du gjord: egna kakor, egen teblandning, egengjord müsli osv. Jag har valt wienernougat bara för att det är så gott och så löjligt enkelt att göra.

Såhär enkelt gör man wienernougat

Detta är den busenkla varianten av wienernougat:

 1. Köp nougat i handeln (brukar finnas vid blockchokladen, oftast i en guldfärgad förpackning)
 2. Köp skivade mandelflingor
 3. Smält nougaten i ett vattenbad
 4. Häll i ungefär en deciliter mandelflingor (stek dem innan om du vill ha dem krispigare, men ...
Read More

Jenga – ett spel som kan göras personligt och roligt

jengaJenga är ett gammalt och klassiskt pysselspel som man lär sig reglerna inom 10 sekunder och som kan engagera personer från 5 till 95 år. Det handlar om att man bygger ett torn av klossar. Spelet är i sig är en ganska bra, och billig, present till hela familjen. Det bästa med ett Jenga-spel är dock att man kan göra det personligt och specialiserat för mottagaren. Detta gör man genom att skriva instruktioner på varje (eller ett urval av varje) block. Dessa instruktioner kan vara något som personen i fråga ska göra, säga eller liknande.

För en barnversion av spelet kan instruktionerna vara:

 • Brotta ner personen till höger om dig
 • Hoppa på ett ben i 10 sekunder
 • Försök nudda näsan med din tunga

men man kan också göra en version för 20-åringen som förfestspel med instr...

Read More

Strumpor som ser ut som sneakers

sneakers strumport från coolstuff.se

Dessa roliga strumpor kommer ser ut som sneakers. De gör att man ser ut som att man går med skorna på inomhus.

Passar bra till:

 • Lillasyster / lillebror
 • Någon som är lite spexig
 • Någon som är lite galen i sneakers i största allmänhet.

Man kan köpa dem på CoolStuff.se för 69 kr.

 

Read More

Kylskåpsmagneter – unika och hemmagjorda

Vill du ge bort en personlig och unik present som nästintill garanterat kommer att användas? Då är kylskåpsmagneter ett hett tips. Ordet har kanske en lite tråkig klang, men tänk på idén några sekunder så kommer inspirationen snart att börja flöda. Köper du bara ett gäng magneter i valfri hobbyaffär, samt ett bra lim så är du hemma. Möjligheterna för vad du kan göra för typ av magneter är oändliga!

Tänk på vad för slags person mottagaren av din gåva är – är han eller hon filosofisk, partyglad, kulturintresserad, minimalistisk, extrem, gourmet, musikalisk, modeslav, politiskt aktiv, spirituell…? Beroende på vad din vän har för slags personlighet kan du sedan börja spåna på vad för slags motiv magneterna ska ha...

Read More