Category 0-49 kr

Prisvärda presenter för alla tillfällen

Letar du efter en bra presentidé till någon speciell men vill inte spendera dina sista kronor? I det här blogginlägget kommer vi att utforska några av de bästa prisvärda presenterna som är perfekta för alla tillfällen. Från födelsedagar och årsdagar till examen och helgdagar, dessa billiga presenter kommer att få vem som helst att känna sig extra speciell utan att det kostar för mycket.


Gör det själv-presenter


Om du har en konstnärlig känsla eller bara vill ge något extra speciellt, överväg att göra en hemgjord present. Oavsett om det är en tavla, ett handgjort kort eller till och med bara en sats med kakor, kan gör det själv-presenter vara både kreativa och kostnadseffektiva. Dessutom kommer de att låta mottagaren veta hur mycket du har lagt ner på presenten...

Read More

Torkduk för hund

running-wet-dog-1369057

Det har regnat en hel del i Sverige på senaste. Det har faktiskt regnat så pass mycket i Sverige på senaste att meteorologerna menar att marken är på väg att bli mättad och att det skulle kunna resultera översvämning på vissa platser. Regn hör hösten till, det vet vi alla och även om vi klagar och dansar soldansen varje dag så kommer det inte ändra på sig. Då får man gå efter det kära ordspråket ”Det finns inget dåligt väder… bara dåliga kläder”. Råkar man vara hundägare är det här med kläder i dåligt väder A och O, både för människa och hund.

Det kan vara relativt kostsamt att köpa en regnjacka åt en hund, speciellt om det gäller en större ras...

Read More

Gör en gammaldags korsstygnsskylt

korsstygn visdomsordFörr i tiden gick det inte att gå in en en stuga utan att mötas av visdomsord i form av en korsstygnstavla ovanför sängen eller i vardagsrummet. “Egen härd är guld värd” och “Morgonstund har guld i mund” är klassiker i sammanhanget. Idag är det förmodligen lite annorlunda visdomsord man skulle yttra och vilka det skulle vara vågar jag inte gissa mig på.

Hursomhelst, själva konceptet gammaldags korsstygnstavla med modernt visdomsord är en riktigt kul present, framförallt för de som är inne på “Shabby chic”-inredningsmodet. Man får den gamla känslan men med en ny fräsch tappning. Vad du själv väljer som visdomsord är upp till dig men ett roligt förslag är att välja något som är “internt” mellan dig och personen du ger presenten till.

Korsstygnstavlor kan du sy s...

Read More

LP-skål

lp-skålDetta är en mycket billig och miljövänlig present men som kräver att du gör lite själv. Först måste du köpa en gammal LP-skiva, de går att få tag på på olika marknader, second-hand butiker, på Blocket eller så kan du kolla med någon i omgivningen.

Det här behöver du alltså:

  • En LP-skiva förstås
  • En konservburk eller liknande som klarar av 100 grader. Den ska vara något mindre än LP-skivan.
  • Handskar
  • Ugn

Såhär gör du:

  1. Värm upp ugnen till 100 grader
  2. Ställ in burken och lägg LP-skivan ovanpå
  3. Vänta tills LP-skivan börjat böja sig över burken
  4. Ta ut LP-skivan (med handskar) och börja böja den enligt det mönster du vill ha. Du har ganska kort tid på dig att göra detta innan skivan har stelnat igen...
Read More

Presentkort på en fika

kaffeDet har sagts förut, men det tål att sägas igen: få presenter blir så uppskattade som ett presentkort på en upplevelse. Även om det i stunden kanske känns lite tråkigt att inte ge bort någon konkret gåva, blir de allra flesta bara lättade över att slippa bunkra på sig ännu mer prylar. Glädjen över att ha något roligt att se fram emot är också svårslagen!

Givetvis ska du ge bort något som mottagaren får göra i ditt sällskap – och vad passar då bättre än en fika? Välj ut ett trevligt café i en mysig del av staden, och bestäm vad som ska ingå i fikan. Beroende på om du tänker dig lunchmacka med efterrätt eller snarare en klassisk ”kaffe med kaka” blir ju prislappen lite annorlunda...

Read More

Klassisk butelj med hemlagat ingefärsté

butelj med teDetta är en present som jag emellanåt ger och som brukar vara uppskattat. Buteljen är av klassisk tappning med “kläm på”-kork och kan köpas lite överallt, just denna är köpt på Åhléns och kostar 49 kr. De är superbra att använda som vattenflaskor eller liknande även efteråt.

Man kan fylla den med vilken dryck som helst. Om man är duktig på att göra hemlagad snaps kan det vara en kul idé, jag brukar göra ett ingefärsté eller ingefärskoncentrat vilket är gott och mycket nyttigt. I princip kokar jag då ner en skivad ingefära i kokande vatten och låter det reducera kraftigt. Sen kan man använda det direkt (som jag gillar det) eller spä ut med vatten.

Read More

Lyxig finöl – för en speciell dag

Det finns få saker som är så härligt som att avnjuta en kall öl med en god vän efter en väl utförd insats i något. Det kan handla om en avslutad fotbollsmatch, en färdigbyggd altan eller kanske att fira en tenta man har klarat av. Jo, det finns kanske en sak som är trevligare än det, det är att dricka en extra god öl vid ett sånt tillfälle.

Många som gillar öl köper kanske bara de vanligaste märkena och det känns lite slöseri att lägga mer än 15-20 kr på en öl på Systembolaget. Därför kan en riktigt lyxig och smakrik öl från något mikrobryggeri vara det där lilla extra som gör att den uppskattas extra mycket. En öl som kostar 40-50 kr för en flaska känns kanske hutlöst att betala själv, men som present gäller helt andra regler...

Read More