Category Pyssel

En personlig scrapbook eller fotobok

scrapbook En färgglad, eller i allmänhet vacker, anteckningsbok kan man göra mycket med. Nu vet jag inte exakt vad som går in under definitionen scrapbooking men att pyssla ihop en fin bok till en vän, mamma eller syskon till födelsedagen eller som julklapp är definitivt uppskattat.

Anteckningsböcker som passar bra för detta kan man hitta i affärer som Åhléns (som fallet är med anteckningsboken i bilden, 79 kr), Panduro mm. Där kan man också ofta hitta pyssel som är fint att dekorera sin scrapbook med.

Det finns många olika saker du kan göra men här är några exempel:

 • Fina bilder och citat från barnbarnen till mormor & morfar (som i exemplet till vänster)
 • En fotobok med foton, inklistrade biljetter, citat etc från den gemensamma resan.
 • En inspirationsbok för ett mål som pers...
Read More

LP-skål

lp-skålDetta är en mycket billig och miljövänlig present men som kräver att du gör lite själv. Först måste du köpa en gammal LP-skiva, de går att få tag på på olika marknader, second-hand butiker, på Blocket eller så kan du kolla med någon i omgivningen.

Det här behöver du alltså:

 • En LP-skiva förstås
 • En konservburk eller liknande som klarar av 100 grader. Den ska vara något mindre än LP-skivan.
 • Handskar
 • Ugn

Såhär gör du:

 1. Värm upp ugnen till 100 grader
 2. Ställ in burken och lägg LP-skivan ovanpå
 3. Vänta tills LP-skivan börjat böja sig över burken
 4. Ta ut LP-skivan (med handskar) och börja böja den enligt det mönster du vill ha. Du har ganska kort tid på dig att göra detta innan skivan har stelnat igen...
Read More

Kylskåpsmagneter – unika och hemmagjorda

Vill du ge bort en personlig och unik present som nästintill garanterat kommer att användas? Då är kylskåpsmagneter ett hett tips. Ordet har kanske en lite tråkig klang, men tänk på idén några sekunder så kommer inspirationen snart att börja flöda. Köper du bara ett gäng magneter i valfri hobbyaffär, samt ett bra lim så är du hemma. Möjligheterna för vad du kan göra för typ av magneter är oändliga!

Tänk på vad för slags person mottagaren av din gåva är – är han eller hon filosofisk, partyglad, kulturintresserad, minimalistisk, extrem, gourmet, musikalisk, modeslav, politiskt aktiv, spirituell…? Beroende på vad din vän har för slags personlighet kan du sedan börja spåna på vad för slags motiv magneterna ska ha...

Read More