Category Leksaker och spel

Sanning eller konsekvens Guld

sanning konsekvens guldAtt ge bort ett spel är en smart idé, eftersom de allra flesta har en vinnarskalle inom sig och du dessutom kan räkna med att bli hembjuden på spelkväll inom en snar framtid. Kanske är just det här spelet ingenting för de allra minsta i familjen, men i övrigt blir snart sagt alla från 16 och uppåt glada och förväntansfulla av spelets upplägg. Sanning eller konsekvens är en konkretare version av barndomens lek ”Sanning eller konka”; upplägget är detsamma och risken/chansen att få reda på snaskigheter likaså.

Spelet innehåller en kortlek med ovanligt snygg layout, och det är utifrån dessa kort en helt ny värld kan öppna sig...

Read More

Ett äldre populärt TV-spel

halo 3 xboxTV-spel som var otroligt populära för 2-3 år sedan har inte blivit sämre sedan dess. Det är inte heta längre och nyare spel har såklart en annan dragningskraft, men spelen i sig är minst lika roliga idag som de var när de kom. Därför är ett äldre TV-spel, som i detta fall Halo 3, en bra present till någon som kanske inte är totalt insnöad på TV-spel men som ändå har en konsol eller PC. De som är väldigt engagerade i sitt TV-spelande kommer kanske att titta lite snett på ett gammalt spel men för många andra kan det vara ett bra och billigt alternativt. Man kan också köpa dem begagnade från tex GameStop.

Just Halo 3 kostar 149 kr på CDon.com (oanvänt).

Read More

Jenga – ett spel som kan göras personligt och roligt

jengaJenga är ett gammalt och klassiskt pysselspel som man lär sig reglerna inom 10 sekunder och som kan engagera personer från 5 till 95 år. Det handlar om att man bygger ett torn av klossar. Spelet är i sig är en ganska bra, och billig, present till hela familjen. Det bästa med ett Jenga-spel är dock att man kan göra det personligt och specialiserat för mottagaren. Detta gör man genom att skriva instruktioner på varje (eller ett urval av varje) block. Dessa instruktioner kan vara något som personen i fråga ska göra, säga eller liknande.

För en barnversion av spelet kan instruktionerna vara:

  • Brotta ner personen till höger om dig
  • Hoppa på ett ben i 10 sekunder
  • Försök nudda näsan med din tunga

men man kan också göra en version för 20-åringen som förfestspel med instr...

Read More