En dag i naturen

Det är lätt att fastna i tankesättet att en lyckad och bra present måste kosta pengar. Det här är något vi behöver frigöra oss från, eftersom det givetvis inte finns något samband mellan ”spenderade kronor” och ”uppskattning för present”. Det här vet redan alla som kanske köpt en riktigt dyr gåva men sett mottagarens ljumna reaktion, eller omvänt: observerat hur glad en mor- eller farförälder blivit för ett barnbarns egenhändigt ritade teckning. Med andra ord går det att komma riktigt billigt undan med presenter, och samtidigt ge bort något som faktiskt gör mottagaren glad på riktigt. 

Ett riktigt bra tips på en sådan budgetvänlig present är att ge bort ett presentkort på en gemensam dag ute i naturen. ”Va?” tänker kanske du. ”Att gå en promenad är väl ingen present, det gör vi ju ändå?”. Men du, tänk om! Att med omtanke designa en mysig heldag på tu man hand ute i den vackra naturen kan verkligen bli en upplevelse utöver det vanliga, som många rentav skulle varit beredda att betala för.

promenad i naturen

I dagens stressade samhälle är det inte ovanligt att vi går runt med en längtan efter att komma ut i det fria mer, eftersom vi vet hur bra det är för vår hälsa. Men hur gärna vi än vill är det ofta saker som kommer emellan, och så vips har den där utflykten satts längst ned på prioriteringslistan. Det är därför det blir så hjälpsamt att få det som en gåva, en upplevelse som behöver ”cashas in”. Du gör det helt enkelt enklare för mottagaren att få dra nytta av naturens läkande krafter!

Vad ni ska göra på er dag ute i naturen avgör bara din fantasi. Kanske vill du bara strosa runt vid vackra platser och vyer i er närhet? Eller så vill du styra upp lite aktiviteter, som att bygga koja, paddla kajak, klättra i berg…

Ett inslag som alltid bör finnas med är mat och dryck av något slag. Även här kan du spåna loss och låta smak, tycke och budget bestämma. Det går precis lika bra att satsa på en enkel fika med mackor och kaffe i termos, som att duka upp en hel kakbuffé eller varför inte en tvårätters värmd i triangiakök? En sak är säker: när ni kommer hem är ni mätta, glada, rosiga om kinderna – och knappt en krona fattigare än imorse!

Hur bra är detta presenttips?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>