Lyxig finöl – för en speciell dag

Det finns få saker som är så härligt som att avnjuta en kall öl med en god vän efter en väl utförd insats i något. Det kan handla om en avslutad fotbollsmatch, en färdigbyggd altan eller kanske att fira en tenta man har klarat av. Jo, det finns kanske en sak som är trevligare än det, det är att dricka en extra god öl vid ett sånt tillfälle.

Många som gillar öl köper kanske bara de vanligaste märkena och det känns lite slöseri att lägga mer än 15-20 kr på en öl på Systembolaget. Därför kan en riktigt lyxig och smakrik öl från något mikrobryggeri vara det där lilla extra som gör att den uppskattas extra mycket. En öl som kostar 40-50 kr för en flaska känns kanske hutlöst att betala själv, men som present gäller helt andra regler. Då är det istället något man unnar sig och det blir lite stämningsfullt av det hela – trots att det i själva verket är en “billig present”. Det följer därför vår regel “Bättre med en lyxig variant av en billig present, än en billig variant av en dyr present“.

Presenter blir extra bra om du köper två och säger att “Dessa två öl ska vi dricka på din balkong efter att du har fått ditt nya jobb i vår” eller något annat liknande som personen ser fram emot. Då blir ölen mer än bara två flaskor med dryck, då blir det ett symbolisk målsnöre.

Exempel på öl är förstås svårt att ge då alla har olika smak men kolla Systembolagets lista, och då framförallt beställningssortimentet.

Hur bra är detta presenttips?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>