Hemgjord ostbricka

Säg den som inte blir glad av ett gäng goda ostar och ett gott vin? När du komponerar din egen ostbricka kan du låta fantasin flöda fritt, både vad gäller sortimentet av ostar och urvalet av tillbehör. Vet du att mottagaren älskar en specifik typ av ost, så kan du ju lugnt andas ut och köpa ett lass av just den sorten. Har du mindre koll? Gå till ostdisken och botanisera, de flesta blir faktiskt glada av att få testa på många olika sorter och ha chansen att upptäcka nya favoriter.

Fråga gärna på Systembolaget efter vilka viner som kan passa till just ost. De har ofta många bra tips och hjälper dig gärna med att matcha dryckesval till de ostar du valt ut. Vad gäller ackompanjemanget kan du antingen köpa någon fin marmelad, lite vindruvor och kanske lite kex – eller så kan du satsa på att göra en egen inläggning och rosta ihop lite nötter själv. Sist men inte minst: presentationen är A och O! Ta ett vackert fat eller en klassisk korg, lägg i de produkter du valt ut och omslut kalaset med lite prasslig cellofan. Knyt ett fint band runtom och du är hemma!

 

Hur bra är detta presenttips?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>