Gör en supersnygg designlampa

Ingen har väl missat de vackra lampor gjorda av papperssnöre, som pryder snart sagt varenda hotellobby och inredningsbutik idag? Att göra en egen och ge bort i present kommer definitivt bli uppskattat, framför allt då lampans look är något som passar in i de allra flesta interiörer.

Börja med att blanda till en sats tapetklister. Är du extra pysslig kan du välja att koka till ditt eget med hjälp av potatismjöl, socker och vatten, men känner du pulsen stiga vid blotta tanken kan du precis lika gärna köpa färdigt. Ta sedan en gym- eller badboll, cirka 30-50 cm i diameter. Använd platt papperssnöre i den färg du själv föredrar, och linda huller om buller runt omkring bollen. Var noggrann med att lämna en cirka 12 cm stor öppning vid bollens ventil när du snörar – här ska bollens plasthölje så småningom lirkas ut igenom. När du har lindat på cirka en rulle snöre täcker du det hela med tapetklister, utan att snåla. Vira sedan på med en till rulle snöre på samma sätt, och avsluta med lim.

Låt bollen torka genom att ställa den ovanpå en hink eller bunke. Efter en dag kan du vända på den så att den torkar på båda sidorna. När den är helt torr kan du öppna på ventilen och låta luften långsamt pysa ut ur bollen. Få ut all luft, och lirka sedan försiktigt ut plasthöljet. Till sist tar du en lamphållare med sladd, från exempelvis IKEA, och monterar upp det hela på den nätliknande lampskärmen. Grattis – du har pysslat en alldeles unik designlampa att ge bort som en både personlig och populär present!

Hur bra är detta presenttips?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>